Adventure in 19th and 20th century children`s literature - Bobysudová, Radka (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce pojednává o hrdinech dětské dobrodružné litaeratury a o problémech, které s dětsvím souvisejí.
Dětská dobrodružná literatura devatenáctého a dvacátého století
Keywords: dětská literatura; dobrodružství; 19. století; 20. století; literární postavy; Děti