Obraz Itálie na stránkách Časopisu turistů 1889-1914 - Jamborová, Bohumila (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce rozebírá články v Časopise turistů, zabývající se Itálií, v kontextu dějin každodennosti. Nastiňuje tradici cest do Itálie od středověku až k přelomu 19. a 20. století s ohledem na celkový vývoj cestování. Zmiňuje též vývoj turistiky v českých zemích s důrazem na Klub českých turistů.
The picture of Italy on pages of turist´s magazine
Keywords: časopisy; Klub československých turistů; turistika; Cestování; Itálie; 1889-1914; dějiny každodennosti