Mysl měnící látky a jejich uživatelé - Šponar, Patrik (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem této bakalářské práce jsou mysl měnící látky a jejich uživatelé. Cílem práce je zjištění, jak uvažují aktéři o pomyslné hranici mezi většinově společensky tolerovanými a ilegálními drogami, z jakého důvodu a jak ji stanovují. Celá práce je rozdělena do několika kapitol, v nichž se prolíná teorie s praxí, přičemž je postavena na konceptu biopolitiky, který popsal Michel Foucault. Práce vychází z terénního výzkumu.
Mind changing substances and their users
Keywords: biopolitika; Foucault, Michel; drogy; drogoví uživatelé; mysl měnící látky; biopolitics; Foucault, Michel; drugs; drug users; ming changing substances