Hospodářská politika České republiky na podporu ekonomického růstu - Typlová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce "Hospodářská politika České republiky na podporu ekonomického růstu" je zaměřena na analýzu ekonomické výkonnosti České republiky a jejím cílem je analýza vlivu hospodářské politiky na ekonomický růst země. Bakalářská práce popisuje ekonomický vývoj od centrálně plánovaného hospodářství, přes proces transformace po současnost. Jsou zde popsány cíle, které si klade hospodářská politika, jakých používá nástrojů k jejich dosažení a kdo jsou nositelé hospodářské politiky.
Economic Policy Supporting Economic Growth in the Czech Republic
Keywords: hrubý domácí produkt; inflace; nezaměstnanost; platební bilance; gross domestic product; inflation; unemployment; payment balance