Kouření v ošetřovatelské profesi - Machálková, Dana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována problematice kouření v ošetřovatelské profesi. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části jsou uvedeny informace o tabáku, zdravotní následky kouření, závislost, vliv společnosti na kouření a problematika kouření ve zdravotnictví. Výzkumná část, která byla provedena formou dotazníku, se zabývá problematikou nikotinismu ve zdravotnickém zařízení. Zkoumá počet kuřáků a nekuřáků na pracovišti, vztahy mezi pracovníky a dobu strávenou nad kouřením.
Smoking in nursing profession
Keywords: Tabák; kouření; Zdraví; závislost; zdravotnický pracovník; Tabacco; Smoking; Health; addiction; healthcare worker