Možnosti modifikace skel v mikrovlnné peci - Kopecká, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá možností opracování skelných materiálů v mikrovlnné peci. Cílem této práce bylo dosáhnout spojení smaltu se skelným materiálem a dvou na sobě položených vzorků objemového skla. Jednotlivé smalty byly charakterizovány z pohledu chemického složení, velikosti zrn a teplotní roztažnosti. Byl změřen reálný výkon mikrovlnné trouby a porovnán s příkonem sklářské kelímkové elektrické pece.
Possibilities of glass modification in a microwave reactor
Keywords: sklo; smalt; mikrovlnné záření; fusing; glass; enamel; microwave radiation; fusing