Informatizace technologie dodávání balíkových zásilek - Hříšná, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2000)
Česká pošta, státní podnik, používá několik informačních úloh pro automatizaci poštovních služeb. Tato bakalářská práce popisuje některé z nich. Nejdůležitější úloha je Automatizovaná pošta APOST. Program APOST umožnil automatizovat přepážky s navazujícími operacemi a administrativní činnosti. Program APOST strukturálně sjednotí účetní systém České pošty tak, že v budoucnosti bude umožňovat vedení podniku s využitím komplexních informací o technologických a obchodních procesech. Program ABD je používán pro doručování balíků. T&T (tracing and tracking) je speciální technologie pro snímání čárových kódů, třídění a sledování balíků. Dotazové centrum informuje klienty o doručování balíků. Další důležitý projekt je budování datové sítě České pošty. Práce popisuje problémy, které Česká pošta řeší a budoucí vývoj informačních úloh.
Information projects of the parcel delivery
Keywords: informatizace; poštovní služby; doručování zásilek; informatization; postal services; delivery of consignments