Strategické plánování na mikroregionální úrovni - Pazderková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se věnuje strategickému plánování rozvoje území se zaměřením na mikroregionální úroveň. V první části popisuje vývoj strategického plánování a teoretický postup zpracování strategického plánu. Rovněž přibližuje problematiku meziobecní spolupráce. V další části u vybraného vzorku strategických plánů územně správních celků a mikroregionů posuzuje rozdílnost přístupů ke strategickému plánování. Následuje návrh strategického plánu pro Mikroregion Podhůří Železných hor tvořený podrobnou analýzou území a konkrétními návrhy opatření v území.
Strategic planning on microregional level
Keywords: strategic planning; microregion; municipal cooperation; sustainable development; strategické plánování; mikroregiony; spolupráce obcí; udržitelný rozvoj