Kvalita života diabetika s ischemickou chorobou srdeční - Mazůrková, Klára (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení a porovnávání kvality života. Cílovou skupinu tvoří respondenti s diagnostikovaným onemocněním diabetes mellitus a ischemickou chorobou srdeční. Kontrolní skupinu tvoří respondenti s diagnostikovaným onemocněním diabetes mellitus bez ischemické choroby srdeční. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. V teoretické části jsou shrnuta podstatná fakta se zaměřením na kvalitu života, onemocnění diabetes mellitus a ischemickou chorobu srdeční. Praktická část byla vypracována na základě anonymního dotazníku EQ-5D-3L. Hlavním cílem výzkumné části bylo porovnat kvalitu života diabetiků s ischemickou chorobou srdeční s kvalitou života diabetiků bez ischemické choroby srdeční.
Quality of Life of Diabetic Patients with Ischemic Heart Disease
Keywords: kvalita života; EQ-5D-3L; diabetes; ischemická choroba srdeční; quality of life; EQ-5D-3L; diabetes; ischemic heart disease