Prezentace prostorové informace v pojišťovnictví - Knapová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se věnuje základním informacím o prezentaci prostorové informace v pojišťovnictví. Popisuje aplikace využívané pro tuto prezentaci a kartografické vyjadřovací prostředky, které pojišťovny využívají nejen v těchto aplikacích. Obsahuje názorné ukázky a příklady využití těchto prostředků v oblasti pojišťovnictví. Závěr je věnován konkrétní problematice řešené dostupnými aplikacemi, a to veřejně přístupnými i vlastními aplikacemi.
Presentation of spatial information in insurance
Keywords: Pojišťovnictví; pojištění; kartografie; prostorová informace; prezentace; kartografické vyjadřovací prostředky; Insurance; kartografy; spatial information; Presentation; cartographical means of representation