Srozumitelnost edukačního materiálu pro ženy podstupující gynekologickou operaci - Matějková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se věnuje problematice srozumitelnosti edukačního materiálu pro ženy podstupující gynekologickou operaci. Teoretická část je zaměřena na edukaci v ošetřovatelství, zdravotní gramotnost, metody hodnotící srozumitelnost textu a na gynekologické operace. Ve výzkumné části jsou zkoumány vztahy mezi výsledky srozumitelnosti edukačního materiálu a výsledky zdravotní gramotnosti respondentek. Tyto výsledky jsou také zkoumány stran demografických charakteristik, jako je věk, nejvyšší dosažené vzdělání a počet let absolvované školní docházky.
The readability of educational materials for women undergoing gyneacological surgery
Keywords: srozumitelnost textu; edukační materiál; edukace; zdravotní gramotnost; gynekologické operace; poslechový test.; readability of text; educational material; education; health literacy; gyneacological surgery; listening test