Aplikace pro aktivizaci paměťové části kognitivních funkcí pro osoby s počáteční fází Alzheimerovy choroby a její prevence - Provazník, Josef (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce popisuje mnou vyvinutou aplikaci pro OS Android, která je určena pro trénink kognitivních funkcí u osob z rizikové skupiny Alzheimerovy choroby nebo s její počáteční fází. Teoretická část popisuje problematiku Alzheimerovy choroby, současná softwarová zařízení pro osoby s touto nemocí a základní stavební prvky vývoje aplikace pro OS Android. V praktické části je popsána praktická implementace.
Application for activation of cognitive memory portion for persons with early stage Alzheimer's disease and its prevention
Keywords: Android; Alzheimerova choroba; kognitivní funkce; Android; Alzheimer'sdisease; XML; cognitive functions; Java