Interpret barvené Petriho sítě v rámci ABAsim architektury simulačních modelů - Veselý, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá vývojem interpreta ABA-CPN. Nejdříve uvádí několik základních pojmů z oblasti simulací a ABAsim architektury simulačních modelů. V krátkém přehledu představuje čtenáři formalizmus barevných Petriho sítí a z něho vycházející podtřídu ABA-CPN. Sítě ABA-CNP jsou v ABAsim architektuře používány při popisu logiky některých komponentů. V práci je ve stručnosti prezentována struktura tříd vytvořeného interpreta ABA-CPN s popisem chování nejdůležitějších metod a popisem použitých datových struktur. Součástí práce je i ilustrační příklad Simulace prodejny, na kterém je ověřena funkčnost interpreta ABA-CPN. Diplomová práce zahrnuje také několik příkladů správné a nebo chybné konstrukce ABA-CPN sítí i s příslušnými reakcemi interpreta ABA-CPN.
Coloured Petri net interpreter in ABAsim architecture of simulation models
Keywords: barevná Petriho síť; ABAsim; simulace; Modelování; ABA-CPN