Nozokomiální nákazy - výskyt a prevence katétrových infekcí centrálního žilního řečiště - Červinková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
V diplomové práci na téma "Nozokomiální nákazy - výskyt a prevence katétrových infekcí centrálního žilního řečiště" bylo hlavním cílem práce vyhodnotit výskyt nozokomiálních infekcí krevního řečiště v období 2010-2014 předem dané nemocnice. Na retrospektivní studii navazuje skryté pozorování na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení, které mělo za cíl zhodnotit dodržování platného Metodického pokynu v oblasti kanylace centrálního žilního katétru, ošetřovatelské péči o něj a dekanylace. V teoretické čáti jsou rozebrány nozokomiální nákazy se zaměřením na katétrové infekce centrálního žilního řečiště.
Nosocomial Infections - Incidence and Prevention of Catheter Infections of the Central Venous System
Keywords: nozokomiální nákazy; infekce centrálního žilního řečiště; prevence; centrální žilní katétr; nosocomial infections; catheter infections of the central venous system; prevention; central venous system