Daňové úniky v České republice - Burdová, Monika (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je souhrnným zpracováním problematiky daňových úniků a možností jejich omezování, a to s důrazem na podmínky České republiky. Výhradně je zaměřena na daně, jejichž správou jsou v České republice pověřeny územní finanční orgány. Zabývá se opatřeními proti daňovým únikům, včetně efektivnosti daňové soustavy, a sledováním vývoje daňových nedoplatků. Předmětem zkoumání je rovněž vliv zdanění na chování daňových subjektů.
Tax evasions in the Czech republic
Keywords: Taxes; tax crimes; arrears of taxation; Daně; trestné činy daňové; daňové nedoplatky