Český historik Josef Petráň - Vorel, Petr; Pánek, Jaroslav; Pešek, Jiří (My University, 2018)
Profesor Josef Petráň (1930-2017) je považován za jednoho z nejvýznamnějších českých historiků poslední třetiny 20. a počátku 21. století. Tato studie se souhrnně zabývá jeho životními a pracovními osudy, zaměřuje se na zhodnocení jeho díla v oblasti hospodářských a sociálních dějin ramného novověku a také na jeho výzkum, týkající se dějin kultury a vzdělanosti se zvláštním ohledem na dějiny Univerzity Karlovy.
The Czech Historian Josef Petráň
Keywords: Josef Petráň; český historik; 1930-2017; život, dílo; dějiny hospodářské; dějiny sociální; dějiny kulturní; dějiny vzdělanosti; Univerzita Karlova; Josef Petráň; Czech Historian; 1930-2017; life, work; econimic history; social history; history of culture; history of education; Charles University