Průjezd dvojkolí kolejových vozidel výměnovou částí výhybek vyššími rychlostmi - Šanc, Václav (Univerzita Pardubice, 1999)
Objektem zkoumání práce je soustava výhybka - přestavník. Za hlavní cíl si autor stanovil komplexní přístup k problematice. V první části je zkoumána celá řada podmínek ovlivňujících tvar a hodnoty pracovního diagramu výhybky. V druhé části jsou zkoumány především silové poměry v soustavě dvojkolí - výhybka.
Passing of railway vehicle wheelsets through the points part in the higher speed
Keywords: kolejová vozidla; rychlost jízdy; dvojkolí; výhybky; přestavníky