Návrh koncepce dopravní politiky Jihomoravského kraje - Ořeský, Svatoslav (Univerzita Pardubice, 2007)
První část diplomové práce popisuje současnou dopravní situaci v Jihomoravském kraji. Obsahuje údaje o dopravní infrastruktuře, které jsou rozděleny podle různých druhů dopravy, údaje o bezpečnosti provozu a údaje o současné situaci ve veřejné dopravě. Druhá část popisuje priority dopravní politiky ČR pro léta 2005 – 2013. Obsahuje popis jednotlivých priorit, které byly stanoveny, a specifické cíle, vedoucí k dosažení těchto priorit. Třetí část obsahuje popis dokumentu Strategie podpory dopravní obsluhy území. Obsahuje obecné zásady, které byly stanoveny pro zlepšení dopravní obslužnosti. Poslední část diplomové práce popisuje návrh opatření, které vedou ke zlepšení dopravní situace v kraji. Opatření jsou rozdělena podle jednotlivých druhů dopravy, bezpečnosti provozu a vlivu na životní prostředí.
Suggestion of transport policy conception of region South Moravia
Keywords: dopravní politika; Jihomoravský kraj; Strategie