Studium toxicity tabákových výrobků - Rejna, Václav (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je věnována technologickému procesu zpracování tabáku, jeho pěstovaní, sklizni a následné úpravě. Zabývá se výrobou cigaret a cigaretových výrobků, poukazuje na legislativu spojenou s kouřením v České republice, kontrolu cigaret pomocí analytických metod a představuje nové výrobky se sníženým obsahem škodlivin pro lidský organismus.
The study of tobacco products toxicity
Keywords: zpracování tabáku; pěstování tabáku; cigareta; kouření tabáku.; processing of tobacco; tobacco cultivation; cigaret; tobacco smoking