Akumulace tepla - Mareček, Pavel (Univerzita Pardubice, 1995)
Byla sestavena aparatura pro experimentální měření dodaných a získaných tepel. Byly stanoveny účinnosti neadiabatického zásobníku při ohřevu a zpětném získávání tepla. Z naměřených hodnot dodaných a získaných tepel u akumulátorů tvořených roztoky těchto solí byly vypočteny parametry charakterizující jejich efektivitu ve srovnání s čistým rozpouštědlem.
Storage heat
Keywords: akumulace tepla; teplo; anorganické soli; akumulátory; fázové přeměny; účinnost