Stres u vysokoškolských studentů vybraných fakult Univerzita Pardubice - Pilařová, Linda (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se bude zabývat stresem u vysokoškolských studentů. Cílem práce je seznámení s teoretickou problematikou stresu a výskytem stresorů u studentů vybraných fakult Univerzity Pardubice. Práce bude rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se bude věnovat poznatkům o stresu a jejich vývoji, stresorům, působení stresu na lidský organismus, způsobům zvládání stresu obecně a specifickým stresorům u vysokoškolských studentů. Pro sběr dat pro praktickou část bude použita kvantitativní metoda, konkrétním nástrojem bude dotazník. Výzkum se bude týkat vysokoškolských studentů druhých ročníků z Fakulty filozofické a Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Cílem výzkumného šetření bude zjistit, co považují studenti za stresory, jaké události a činnosti identifikují jako stresující a zda se stresory, které studenti uvedou, liší podle studované fakulty a podle pohlaví.
Stress of university students from selected faculties of the University of Pardubice
Keywords: stres; vysoké školy; studenti vysokých škol; vysokoškolské studium; Stress; universities; undergraduates; college students; university studies