Návrh svozových tras separovaného odpadu ve vybrané oblasti - Studnička, Vladislav (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku třídění odpadů, především na problematiku svozu využitelných složek komunálního odpadu a návrh možného postupu při sestavování svozových tras. Cílem této práce je navrhnout možný postup sestavování svozové trasu na území vybraného města tak, aby byl svoz odpadu prováděn co nejhospodárněji a přímé náklady na svoz byly minimální. Dále jsou zde popsány vybrané právní předpisy týkající se této problematiky a také systém třídění, sběru a svozu odpadů.
The proposal of separated waste collection routes in selected area
Keywords: kapacitně omezená okružní jízda; svozové trasy; technologie svozu odpadu; tříděný odpad; capacited vehicle routing problem; collection route; technology of waste collection; sorted waste