Měnový vývoj v Eurozóně - Musilová, Edita (Univerzita Pardubice, 2006)
V této bakalářské práci se zabývám vývojem evropské měny euro v zemích Evropské měnové unie. V první kapitole jsem se rozepsala o vývoji Evropské měnové integraci, vznik eura a hlavní zásady při jeho zavádění, následně je zde vyobrazen vzhled euro bankovek a mincí.Druhá část je věnována vlastnímu tématu, tj. problematice zavedení eura v ČR. Rozebírám zde jednotlivá konvergenční kritéria, která musí Česká republika plnit, aby mohla být členem eurozóny. Celá práce je proložena obrázky, grafy a tabulkami souvisejícími s danou tématikou.
Monetary development in the Euro area
Keywords: EURO; Evropská měnová unie; eurozóny; konvergenční kritéria