Rekonstrukce mostu evidenční číslo 37-053, silnice I. třídy v Ostrově nad Oslavou - Sedlák, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat a posoudit návrh způsobu rekonstrukce mostu Ev. č. 37-053 v Ostrově nad Oslavou, který převádí dopravu po silnici I/37. Návrh konstrukce by měl co nejvíce odpovídat požadavkům investora a dbát na co nejkratší dobu výstavby, estetiku, hospodárnost a životní prostředí. Rekonstrukce mostu je řešena z důvodu celkového špatného provozního stavu nosné konstrukce, říms, chodníků a mostního příslušenství. Výměna stávajících nosníků za subtilnější prvky, zvýší průtočný průřez mostu, což částečně vyřeší problémy s narůstajícím množstvím balastních vod ve vodních tocích.
Reconstruction of bridge registration No. 37-053, 1. class road in Ostrov nad Oslavou
Keywords: rozpětí mostů; konstrukční výšky; nosné konstrukce; lícní prefabrikáty; monolitické římsy; rozpěrákova konstrukce mostu; zatěžovací stavy; margin of the bridge construction height; structures; puttings; monolithic face of the ledge; span piece bridge construction; loading models