Ověřování školní úspěšnosti žáků s využitím počítače - Jebousková, Lenka (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá didaktickým ověřováním žákových znalostí, které je základním a nezbytným elementem učebního procesu, charakteristikou a posouzením netradičního způsobu verifikace ekologických znalostí z výuky chemie, kdy učitel používá počítače k testování znalostí žáka pomocí programu adaptačního testování.
Keywords: pedagogika; úspěšnost; žáci; testy; počítače; ekologie