Porovnání druhů jízdného a slev Českých drah, a.s. ve vnitrostátní osobní dopravě a s jízdným ÖBB a ZSSK - Přidal, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce si klade za cíl popsat základní nabídku jízdného a slev dominantního českého železničního dopravce, Českých drah, a.s., a to ve vnitrostátní osobní dopravě, stejně tak národních dopravců sousedních zemí, Rakouska a Slovenské republiky. Součástí je i nástin možné metodiky výběru vhodného tarifu pro modelového cestujícího a snaha o vytvoření univerzální tarifní struktury, která vychází ze současné nabídky.
The Comparison of Fare Types and Reductions of České dráhy, a.s. in domestic Transport and ÖBB and ZSSK Fare
Keywords: tarify; cenotvorba; jízdné; slevy; tariffs; Pricing; fare; reductions