Způsoby zajištění požární ochrany ve vybraných obcích ČR - Kloudová, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce pojednává o zajištění požární ochrany v obcích České republiky a jejich finanční náročnosti. Analyzovány jsou různé způsoby zajištění požární ochrany a jejich uplatnění v praxi, stejně jako finanční náročnost pro jejich zřizovatele. Zřizovatelem bývá v těchto případech obec. Analyzovány jsou obce s různým zajištěním požární ochrany vlastní jednotka požární ochrany (kategorie JPO II, JPO III, JPO V) a obec bez jednotky.
METHODS OF FIRE PROTECTION IN MUNICIPALITIES IN THE CZECH REPUBLIC
Keywords: požární ochrana; financování; obce; integrovaný záchranný systém; fire protection; financing; municipalities; integrated rescue system