Studium vlivu arsenu na transportní a termoelektrické vlastnosti selenidu cínatého - Bednář, Michal (Univerzita Pardubice, 2017)
Předkládaná práce se zabývá vlivem arsenu na termoelektrické vlastnosti polykrystalické sloučeniny SnSe dotované arsenem. Byla připravena řada vzorků o složení SnSe1-xAsx, kde x = 0; 0,0025; 0,005; 0,0075; 0,01; 0,02; 0,03; 0,04; 0,06; 0,08. Na těchto vzorcích byla ověřena fázová čistota a stanoveny mřížkové parametry pomocí rentgenové difrakční analýzy.
Study of transport and thermoelectric properties of As-doped SnSe
Keywords: selenid cínatý; dotování; termoelektrické vlastnosti; transportní vlastnosti; polykrystal; tin selenide; doping; thermoelectric properties; transport properties; polycrystal