Podpora krizového managementu informačními a komunikačními technologiemi se zaměřením na geografické informační systémy - Brett, Ivo (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je zaměřena na popis a zpřístupnění informací o krizovém managementu kraje. Krizový management by nemohl fungovat bez používání informační a telekomunikační techniky. Informační technika je využívána v souvislosti s fungováním geografického informačního systému, který napomáhá krizovému managementu při rozhodování. V této práci je snaha identifikovat rezervy stávajícího systému krizového managementu Pardubického kraje.
The support of crisis management by information and communication technologies focuset to geographic information system
Keywords: Krizový management; krajské úřady; Geografické informační systémy; Informační technologie; komunikační technologie; Mimořádné události; Integrovaný záchranný systém; Pardubický kraj