Pojištění přepravy - Bukovská, Libuše (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřená na pojištění přepravy v silniční dopravě. Teoretická část se zaměřuje na historický vývoj pojišťovnictví a právní úpravu pojišťovnictví obecně a pojišťovnictví v dopravě. V praktické části je navržen soubor kritérií, jenž je vytvořen tak, aby byl opakovatelně využitelný pro hodnocení pojištění přepravy a odpovědnosti silničního dopravce. V poslední části jsou uvedeny návrhy, na co dbát při uzavírání pojistné smlouvy.
Transport insurance
Keywords: pojištění přepravy; pojištění odpovědnosti silničního dopravce; silniční doprava; vícekriteriální srovnávání; transport insurance; liability insurance carrier road; road transport; multi-criteria comparison