Metody stanovení zajistného v neživotním pojištění - Panchartková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na teoretický popis metod stanovení netto zajistného při různých typech a formách zajištění s důrazem na využití Paretova rozdělení. Praktická část obsahuje ukázky aplikace těchto metod při výpočtu zajistného v proporcionálním a neproporcionálním zajištění.
Methods for determination of reinsurance premium in non-life insurance
Keywords: netto zajistné; Paretovo rozdělení; proporcionální zajištění; neproporcionální zajištění; neživotní pojištění; nett reinsurance premium; Pareto distribution; proportional reinsurance; non-proportional reinsurance; non-life insurance