Problematika nezaměstnanosti v okrese Žďár nad Sázavou - Štefáčková, Renáta (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce v teoretické části seznamuje s pojmy, jako např. formy nezaměstnanosti, přirozená míra nezaměstnanosti, Okunův zákon a Philipsova křivka. V praktické části se zabývá základní činností Úřadu práce ve Žďáru n. Sázavou, situací na trhu práce, strukturou uchazečů a volných pracovních míst a aktivní politikou zaměstnanosti.
A Problem of unemployment in the region of Žďár nad Sázavou
Keywords: Trh práce; Úřad práce; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; rekvalifikace; veřejně prospěšné práce; Žďár n. Sázavou