Lineární, nelineární a plastický stav mostních deskových konstrukcí. Vliv polohy výztuže na množství výztuže a různé možnosti vyztužení u těchto konstrukcí. - Pokorný, Jiří (Univerzita Pardubice, 2005)
Hlavním cílem předložené práce je zhodnocení stávajících poznatků o deskových mostních konstrukcích, prováděných ze železového a předpjatého betonu a nastínění některých nových přístupů a možností, jak tyto konstrukce vyšetřovat s ohledem na únosnost a spolehlivost. Práce obsahuje část, kde jsou uvedeny metody výpočtu těchto konstrukcí za stavu lineárně pružného, nelineárně pružného až po stav plastický.
Keywords: mostní konstrukce; plasticita; vystužování; metody výpočtu