Literární produkce nakladatelství Pavel Mervart - Králová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této bakalářské práce je přinést ucelený přehled literární produkce nakladatelství Pavel Mervart v kontextu české literární kultury. Práce se zaměřuje na ediční řady nakladatelství a jeho autory. V práci je nastíněn vývoj nakladatelství a stručné shrnutí vývoje českého knižního trhu v posledních letech. Práce informuje nejen o literární produkci nakladatelství, a to jak próze, tak poezii, ale také o postavení tohoto nakladatelství na českém knižním trhu. Součástí práce jsou i definice pojmů jako je literární kultura, nakladatelství či kniha.
Literary Production of Pavel Mervart Publishing House
Keywords: Mervart, Pavel; publisher; literary culture; edition; nakladatelství; literární kultura; edice