Analýza příčin nezaměstnanosti v okresu Ústí nad Orlicí - Králová, Božena (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá příčinami nezaměstnanosti v okrese Ústí nad Orlicí. První část charakterizuje pojem nezaměstnanost a její typy, trh práce, význam práce pro člověka, příčiny fluktuace a další jevy související s nezaměstnaností. Druhá část práce již popisuje samotný okres Ústí nad Orlicí, nejrizikovější skupiny, vývoj nezaměstnanosti a skutečnosti působící na vývoj volných míst a aktivní politiku zaměstnanosti prováděnou ÚP Ústí nad Orlicí.
Analys of causes of unemployment in region Ústí nad Orlicí
Keywords: Unemployment; Employment market; vacancies; policy of employment; Employment offices; Nezaměstnanost; Trh práce; volná pracovní místa; politika zaměstnanosti; Úřady práce