Dvě poznámky k funkční výbavě historických pecí a kamen - Škabrada, Jiří (Petr Mikota, 2015)
Informace o dvou dosud nepovšimnutých součástech historických vytápěcích zařízení – osvětlovacím otvoru u chlebových pecí a železné ohrádce, která chránila vnitřek kachlových kamen.
Two notes to functional equipment of historic ovens and stoves
Keywords: Historické vytápění; kamna; železná ohrádka; chlebová pec; osvětlovací otvor; Historic heating; stoves; metal railling; bread oven; lightning opening