Domácí násilí na ženách v Poličce a okolí - Příhodová, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá problematikou domácího násilí na ženách, tedy obětech, které zažily tento jev na vlastní kůži. Teoretická část zahrnuje vysvětlení základních pojmů, které se týkají domácího násilí, typologii agresora a oběti, současnou legislativu a možnosti pomoci obětem domácího násilí. Praktická část je rozdělená do dvou částí, první část věnuje pozornost obecně známým příkladům domácího násilí, zejména známému případu spisovatelky Simony Monyové a druhá část zahrnuje kvalitativní výzkumné šetření provedené formou polostrukturovaného rozhovoru s oběťmi domácího násilí.
Domestic Violence against Women in Polička Region
Keywords: domácí násilí; ženy; oběti; agresoři; domestic violence; women; victims; aggressors