Současná etapa křesťansko-islámských vztahů, s přihlédnutím k historickým kontextům. - Mazáč, Milan (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této práce je nahlédnout do problematiky současného vztahového klimatu mezi křesťanstvím a islámem, jenž navazuje na historické souvislosti. Práce se zaměřuje zejména na popis osobností a analýzu událostí, které významným způsobem ovlivnily a ovlivňují vztahy mezi křesťanstvím a islámem.
Current phase of the Christian-Islamic relations, taking into account the historical contexts.
Keywords: křesťanství; islám; Bůh; mezináboženský dialog; kulturní dialog; abrahámovská náboženství; christianity; islam; God; interfaith dialogue; cultural dialogue; Abrahamic religion