Problematika tvorby a užití rozpočtu Evropské unie - Musilová, Petra (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na rozpočtový proces probíhající v EU. Všímá si zejména pravomocí rozpočtových institucí, rozpočtových pravidel, typického pracovního postupu při tvorbě rozpočtu, odlišností komunitárního rozpočtu od rozpočtů členských států, členění jednotlivých položek příjmů a výdajů rozpočtu a rozpočtové kontroly.
European union budget: problems of its creation and using
Keywords: Evropská Unie; rozpočet; rozpočtová politika; rozpočtové organizace; rozpočty