Zákaz diskriminace v současné úpravě pracovního práva a prosazování antidistkriminačního zákona v ČR - Barešová, Dana (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této práce je popsat různé druhy diskriminace a nerovného zacházení v pracovně právní oblasti. Zaměřuje se zejména na prosazování antidiskriminačního zákona do právního podvědomí ČR. Součástí práce je výzkum výskytu diskriminace v pracovněprávních vztazích.
Ban on discrimination in the present version of labour law and its enforcement in the Czech Republic
Keywords: diskriminace; gender; ageismus; feminizace; antidiskriminační zákon; discrimination; gender; ageism; feminization; anti-discrimination law