Ošetřovatelský proces u nemocného s kolorektálním karcinomem v průběhu chemoterapie - Michňová, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce pojednává o chemoterapii u pacientů s kolorektálním karcinomem a o problematice pacientů s touto diagnózou. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána chemoterapie jako taková a kolorektální karcinom. Do praktické části jsem zařadila tři kasuistiky pacientů s touto diagnózou, zaměřila se na jejich aktuální somatické a psychické potíže. Na závěr jsem sestavila návrh standardního ošetřovatelského plánu.
Nursing process of patient with colorectal carcinoma during chemotherapy
Keywords: chemoterapie; kolorektální karcinomy; Ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces; chemotherapy; colorectal carcinoma; Nursing care; nursing process