Penetrace tiskové barvy do papíru - Doucková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2004)
Stěžejní problematikou práce je vyhodnocení penetrace tiskové barvy do papíru a její závislost na rychlosti tisku pro vzorky plných ploch a autotypické tisky s různou tónovou hodnotou vytištěné na archovém ofsetovém stroji pro jednotlivé tiskové procesní barvy. Penetrace tiskové barvy byla zkoumána pomocí záznamu obrazu příčného řezu optickým mikroskopem vybaveným CCD kamerou.
Penetration of printing ink into paper
Keywords: penetrace; tiskové barvy; barvové vrstvy; papír; interakce barvy a papíru; CCD kamery; denzitometrie