Analýza českého akciového trhu od roku 1995 - Kukla, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se zabývá akciovou analýzou od roku 1995 do roku 2005. Popisuje burzovní obchody s cennými papíry, konstrukci a členění burzovních indexů a vybrané makroekonomické ukazatele. Pro analýzu českého akciového trhu je použita globální analýza vyjadřující závislost vývoje trhu vyjádřeného indexem PX 50 na hlavních makroekonomických ukazatelích. Zařazeno je i hodnocení vývoje indikátorů českého kapitálového trhu.

The thesis deal with the stock analysis from the year 1995 to 2005. It is described the operations with stocks, construction and division stock index and macroeconomics indicatores. For analysis Czech stock market is used global analysis that express dependance development stock, that is represented by PX 50 index on the main macroeconomics indicatores. The development of the indicatores Czech capital market is also described.
Analysis of the czech stock market from the year 1995
Keywords: Capital markets; Analysis; macroeconomics indicatores; Inflation; Kapitálové trhy; analýzy; burzy; Makroekonomické ukazatele; Inflace