Termostabilní nátěry - Plíšek, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřená na povrchovou ochranu materiálů a to konkrétněji na silikonové nátěrové hmoty a jejich vlastnosti. Bylo připraveno 14 nátěrových hmot na bázi methylsilikonové a methylfenylsilikonové pryskyřice. Tyto připravené nátěrové hmoty byly naneseny na skla a ocelové panely, na kterých byly testovány jejich fyzikálně-chemické vlastnosti.
Thermostable coatings
Keywords: surface protection; silicone binder; thermally stable pigments; povrchová ochrana; silikonová pojiva; termicky stabilní pigmenty