Správněprávní aspekty podmínění, pozbytí a odnětí řidičského oprávnění - Bergmanová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem práce je analýza právní úpravy procesu podmínění, pozbytí a odnětí řidičského oprávnění včetně její interpretace správními soudy. Zkoumána bude rovněž míra harmonizace těchto procesů v rámci EU. Komparována bude právní úprava platná v České republice s vybranou zemí Evropské unie. Výsledky analýzy budou syntetizovány a v případě, že budou zjištěny nedostatky právní úpravy nebo aplikační praxe, budou navržena opatření de lege ferenda.
Administrative and legal aspects of suspension, forfeiture and revocation of driving license
Keywords: správní řízení; řidičské oprávnění; registr řidičů; bodový systém; administrative procedure; driving license; Registry of drivers; penalty-point system