Koncept tawhídu u Ibn Tajmíji a jeho vliv na současné islámské proudy - Kubec, Josef (Univerzita Pardubice, 2023)
Předkládaná práce se zabývá konceptem tawhídu u Ibn Tajmíji a jeho vlivem na současný islám. Sleduje, jakým způsobem pracuje Ibn Tajmíja s podobou monoteismu a jakým způsobem jsou jeho myšlenky, život a názory interpretovány současnými islámskými proudy.
The Concept of Tawhid in Ibn Taymiyyah and His Influence on Contemporary Islamic Currents
Keywords: Tajmíja, Ibn; tawhíd; salafismus; islamismus; wahhábismus; Islámský stát; využití k mobilizaci; Taymiyyah, Ibn; tawhid; salafism; islamism; wahhabism; The Islamic State; use for mobilisation