Ošetřovatelský proces u dítěte s diabetem mellitem - Ptáčková, Renata (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce obsahuje teoretickou část, která se zabývá onemocněním diabetes mellitus I. typu, historií nemoci, patofyziologií, klinickým obrazem, diferenciální diagnostikou, léčbou, novými formami inzulinoterapie a komplikacemi. Praktická část se zabývá ošetřovatelským procesem, který zahrnuje kazuistiku, fyzikální vyšetření, ošetřovatelskou anamnézu a mapu péče.
The nursing process of the child with diabetes mellitus
Keywords: Diabetes mellitus; Děti; Diagnostika; léčba; Komplikace; ošetřovatelský proces; ošetřovatelské diagnózy; Ošetřovatelská péče