Bezpečnost jádra operačního systému - Ráliš, Čeněk (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá bezpečností jádra operačního systémů. Pro přehlednost je práce dělena do několika logických částí. Teoretická část poskytuje základní teoretický aparát spolu s technikami užívaných útočníkem. Praktická část obsahuje případové studie vybraných operačních systémů a odbornou výukovou příručku. Problematika je probírána na architektuře IA-32, s využitím operačních systémů Microsoft Windows a GNU/Linux.
Security of operating system kernel
Keywords: bezpečnost; operační systémy; jádro; Linux; exploit; security; operating systems; kernel