Analýza a potenciální možnosti rozvoje cestovního ruchu v daném regionu - Kubíčková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou cestovního ruchu v Olomouckém kraji. Obsahuje vymezení pojmů vztažených k cestovnímu ruchu a teoretické aspekty regionální politiky. Práce se dále věnuje charakteristice Olomouckého kraje, analyzuje současný stav cestovního ruchu a následně řeší další možnosti rozvoje cestovního ruchu v tomto regionu. Práce obsahuje SWOT analýzu a výsledky dotazníkového šetření, jež se týká současného stavu cestovního ruchu ve vybrané turistické oblasti Střední Morava.
Analysis and potential possibilities of the tourism development in given region
Keywords: cestovní ruch; region; Olomoucký kraj; Střední Morava a Jeseníky; tourism; region; Olomouc region; Central Moravia and Jeseníky