Kolorimetrické vyhodnocování termochromních systémů s obsahem kyseliny tetradekanové - Rejda, Vít (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce na téma kolorimetrické vyhodnocení systémů s kyselinou tetradekanovou se zabývá tříkomponentní směsí složenou z barviva, vývojky a rozpouštědla. Barvivem byl lakton krystalové violeti, vývojkou bisphenol A a rozpouštědlem právě kyselina tetradekanová. Bylo připraveno 49 vzorků, které byly vyhodnoceny pomocí kolorimetrických hodnot a jejich závislostí. Byla hodnocena šířka hysterezní smyčky, charakteristické teploty, maximální jas a barevný kontrast pro každý vzorek.
Colorimetric Evaluation of Thermochromic Systems Containing Tetradecanoic Acid
Keywords: Thermochromic systems; tetradecanoic acid; colorimetry; thermochromism; termochromní systémy; kyselina tetradekanová; kolorimetrie; kolorimetrie; termochromnost